Sunday, 25 December 2011

::......:::

Kite tak leh nak paksa diri kiter...
kiter kena terima hakikat sebenarnya...

kiter dah cuba sedaya upaya..
kiter kena berserah padaNya ...
sedih tau bila kiter pikir pikir balik...
kiter rasa nak nangis...
tapi kiter tak mampu nak nangis dah...
sebab kilang air mate kiter dah benti operasi... hehehe
tapi hati kiter meraung raung tau tak...
awk tau tak?
agaknya mereka2 tu ada perasaan tak?
ke diaorang tu semua binatang ??
tapi kawan kiter cakap... dia ade bela kucing...
kucing tu pandai..ikut ajer cakap dia..dan manjer sangat2
maknanyer kucing tu ada gak la perasaan...
tapi dia tu kucing..kucing tu binatang kan...

hehehe... tak perlah.. kiter sedar kiter nie saper... kiter tak sehebat dia..dia..dia..mahupun dia...
kiter tak punya apa...
kiter tak ada apa2 yang special pun...
kiter org biasa
tapi awk kena tau la yang kiter ni pun punya hati dan perasaan sama macam awk..sama macam yang lain2..dan sama macam dia.. dia.. dan dia jugak...
kiter suka kalau awk jujur ngn kiter...
kiter suka kalau awk berterus terang...

kiter dah rasa lama dah tau..
kiter tahu awk mmg terbaik untuk kiter..
tapi kiter tak terbaik untuk awk..
kiter selalu buat awk marah...

tak apa lah... kiter pasrah dengan apa yang terjadi..sebab kiter selalu ingatkan diri kiter ..
kiter selalu cakap..kalau kita buat baik nanti baik la balasan dia..kalau jahat itu la balasannya jahat..
tapi kiter tak tahula awk...
kiter hari2 pikir kat awk..
agaknya diaorg tak tahu kot kiter ngn awk... ker diaorang tahu dan buat2 tak tahu..
mmm.. adat la tu... banyak sangat pengajaran dari pemerhatian kiter kan awk..
awk pun tahu...awk pun nampak...
kiter terkejut gak awk...
tapi tak perla.. kiter tak salahkan sesiapa.. kiter sabar ajer..
kiter kena bersyukur dengan apa yang kita ada dan apa yang kiter dapat...hiiihi..

awk... mate kiter dah ngantok sangat.. kiter nak tido dulu tau...
awk ingat tau janji2 awk tu.. hehe.. 
kiter tido dulu yer awk...
insyaallah nanti kalau kiter bangun .. kiter text awk..
kalau awk rasa nak text kiter awk text la awk...


SEKIAN TERIMA KASIH...( SATU SURAT YANG AKU BACA DAN AKU RASA MACAM KENA KAT BATANG IDUNG AKU..MACAM CERITA AKU AJER..) KEPADA "KITER" TU.. SABAR BANYAK2 K.. INSYAALLAH "AWK" "KITER" TU FAHAM DAN TAHU APA YANG DIA BUAT... "KITER" JGN SEDIH2 TAU...

Friday, 2 December 2011

:: Musim_musim::

kawan-kawan..sila jaga kesihatan yer

dah start dah balik musim demam batuk segala...
mintak2 la i tak kena jangkitan tu...

hmate i dah dok demam2 batuk2..
kawan i pun sama...

apa2 pun get well soon dear fren...makan ubat and rehat secukupnya k..kalautak g klinik tu cepat2 la gi klinik... kang melarat plak...




:: Gatal Tapak Tangan::

Hye u ols...
just nak update i dapat hp baru...
bagi yang fren ngan i kat fb tu mmg dah tau sebab i dah upload kat wall i masa hari 1st dapat hp ni..

suka sangat bila dapat hp free ni... cantik lak tu hp i nie..
Jangan jeles k..
so i plan la nak jual Galaxy Tab i tu...
tapi saper nak beli??

btw ni pic hp baru i tu...
best giler... thanks to.... oopsss! xleh sebut kat sini..
nanti nak kereta free lak lah..leh??

Thursday, 1 December 2011

::Tetiba Rasa Sayang...Rasa Rindu..::

I love u more then i love anything in this world...you are my everything and your love is all i have..
i will always be with you  .. forever and ever


Tuesday, 22 November 2011

::LUKISAN INI::


Ada sesuatu disebalik lukisan ni... entah la...macam menterjemahkan sesuatu.. apa yang aku rasa...aku alami... dan macam2... warna2 yang pelukis ni mainkan pun ada bawa banyak erti...
Ish... apa pun terpulang pada individu la bila tgk potret2 mcm ni apa yang diaorang nampak kan...
pandangan manusia tak pernah sama... ada aja yang lari dari pandangan asalnyer.. bukan tak tetap pendirian tapi itulah gunanya otak.. kurniaan yang sempurna ciptaan yang Maha Esa...

::MANIS-MANIS::

Hai korang...
Aku nak share la satu benda yang aku rasa agak pelik dan lucu sikit...

Baru2 ni kat kedai makan...
ada orang order teh tarik and req nak manis...

Giler lahhh... hahaha.. nak kena potong jari kot nanti kencing manis..
hehehehe...
sebab setahu aku dan yang selalu aku dengar org order air kurang manis (walaupun kat mamak kurang manisnyer tu macam same jer kalau tak mintak kurang manis kan)
tapi dia ni tak... dia order teh tarik and req nak manis lagi..(yang penting dia bukan org kelantan ok..) hehehe.. sweet sangat..
tapi aku pelik la naper kan dia nie kan..dulu suka order teh o ais lychee... pastu milo... pastu dia suka order horlicks...
lepastu dia dah tukar plak suka order teh o ais...
and now dia suka order teh tarik manis...

hmmmm... tak kisah lah..yang penting aku happy dan dia pun happy and semua org happy...


Thursday, 17 November 2011

::Persahabatan v/s Lupa Diri::

Hye korang...
entri kali ni aku nak cakap soal persahabatan sikit...

Sebab apa?? sebab nya benda ni dah jadi kat aku.. hahaha.. sebelum tu aku nak tya korang yang kita berkawan sebenarnya untuk ape? dalam berkawan ni korang rasa korang ikhlas ker?

tak kisah la kan aper yang korang nak maksudkan dengan kawan nie.. apa yang pasti aku jenis yang kalau org tu 1x baik dengan aku..aku akan 10x baik ngn org tu... hahaha..ade ker??  kisah!!!!!

ada la sorang kawan ni yang aku listkan dia ni antara top 10 kawan yang boleh diharapkan lah kan... tapi hati aku ni bagaikan kena siat2 ngn pisau.. aku kecewa giler...regret nak mampos..berkecil hati... and sedih ada gak la sikit.. sebabnyer aku baru dapat tau yang dia ni kat belakang aku rupanya cakap yang dia ni tak sebulu ngn aku... ( entah la sebulu dari segi apa...) and yang paling  paling palinggg palinggggg aku frust bila dia leh cakap yang aku ni BERKIRA!!

aku faham la kan yang mulut manusia ni bukan leh nak tutup pun... lainlah kalau mulut tempayan tu... tapi apa masalah dia sampai kan dia sanggup cakap aku ni berkira? aku nak mintak la pada dia ni tlg list downkan kat aku 3 benda / perkara sudah la ek.. yang menunjukkan aku ni berkira ngn dia... then daripada 3 yang dia bagi tu aku akan balas balik dengan satu karang panjang yang cukup menarik untuk dia dengar...

tak sangka sungguh kan...!!! selama ni semua org menjaga hati dia ni... apa pun dia buat ka apa  ka semua kawan2 sekeliling support.. dan kawan2 sangat2 memahami... tapi entah apa sebabnya dia ni terlupa diri sekejap aku pun tak tau.. aku menulis ni pun sebab bila aku ngadu pada sorang bff aku ni juga and then rupanya dia pun ada same story about this person yang dia nak share kat aku... then lepas sorang sorang sorang sorang lagi... rupanya ramai yang nak bercerita pasai dia nie... hahaha... ( kitaorang tak ngumpat ek...kitaorang berbincang apa sebab dia berubah).

tapi NASI SUDAH MENJADI BUBUR... aku dengan yang lain dah tak kuasa dah nak amik tau pasai dia nie..biarla dia dengan dunia dia yang penuh glam-our tu.. (glamour ker???) .. biarla dia dengan kawan2 yang setaraf dengan dia.. ( kitaorang ni tak layak pun...emmm patut la... ) dan semoga dia terus suck-cess  dalam kerja dan hidup dia.. pesan aku satu ajer... cukup2 la tu menyakitkan hati kawan aku yang lain... nak sakitkan hati aku aku tak kisah tapi ko fikirla nanti saper nak sedekahkan yassin or al-fatihah kat ko (selain dari adik beradik ko) bila ko dah mati nanti...
 kalau tak sebilangannya daripada senarai kawan2 ko yang hina nie sendiri kan... tapi .....

Friday, 4 November 2011

::Salam AidilAdha::

Salam AidilAdha
buat semua...
Mmmmuah!!
Raye haji tahun ni aku tak balik kg...
raye kat sini ajer..
mak,ayah dan lain2 semua mohon ampun maaf dan halalkan segalanya yer...
kalau ada duit raya lebih tu bawak2 la ke sini..
lalalalalala.....

Monday, 31 October 2011

::FEED-BACK::

They have their own reason why ...

and as for me .. Peluang yang diberi tak mungkin dipersiakan...
and i wont do the same mistake again.. 

Terbaik dan terus berusaha menjadi yang terhebat...
Katalah nak kata apa pun because its ME...


p/s: Tak baik cakap macam tu... ( sambil kesat air mata ) :'(

Wednesday, 26 October 2011

:: Kisah Shower Gel::

Yell-low guys..
(lidah berpusing sikit sebab banyak makan muruku sempena Deepavali)

So aku nak cerita la sikit hal yang berlaku semalam...
yerla kan ker semua org choti ...
aku bangun agak ketengah harian sebab mmg mau bangun lewat...
sebabnyer?? sebab cuti la sayang...mau tya lagi..

So aku bangun ajer perut sudah main lagu la babe..
apa lagi pikir punya pikir punya pikir...
owh btw sebelum tu aku tgk la bb aku dulu..ada bbm dari safry aja tya dah bangun ke blm coz nak lunch kat ayam penyet katanyer..
yang lain tu update fb and email2 jer lah...(yerla aku ni bukan glamor or hot macam Org tu kan..)

so aku amik keputusan nak g maulana sbb nak repeat makan laksa..(sedap weyy laksa dia)
aku ajak la hmate aku andy.. then aku reply bbm safry sbb aku tau dia ni pun hantu laksa jugak..
so dia reply and katanya nak ikut..
jadi balik ajer dari makan we all terus g jusco..

haaaa.... masa nie la kisah shower gel tue.. (panjang giler mukhadimah)
aku g la guardian..
nak cari shower gel..
aku ni suka try macam2 jenis shower gel..
so pilih punya pilih aku nampak satu yang menarik
jenama guardian juga - Guardian SPA Bath Scrub
buka kepala botol bau mmg menarik and ada scrub..
sekali aku jeling harga..emmm..murah and some more 50% diskaun on 2nd purchase
aku tya la pembantu kedai kat situ dia cakap promo tu betul tapi kena amik bauan yang sama..

so aku tak kisah la... aku grab jer la 2 botol Guardian SPA Bath Scrub
masa kat chasier tu dia punch tetiba harga tak tukar and aku pun cakap la 50% untuk yang 2nd purchase.. dia buat muka toya...
cakap tak da dah offer tu..
so memandangkan aku ni basic customer svc yang berjaya dan mmg kaki komplain (dulu2 la..)
aku pun cakp la.. " do i care?? i nampak stiker promo ni kat rak tu and i nak.. kalau u cakap promo ni dah habis..kat stiker tu tak lak tulis promo ended on bila-bila kan...
-so aku bujet dia nak la panggil supervisor ker atau apa kan..tup2 dia amik culclator dia tekan2.. and aku dapat la harga yang sepatutnya untuk promo tu... mmg bagus la cashier tu.. haha (harus la kena soal nnt ngn bos dia kan) sebabnyer dia bagi resit kat aku aku tgk resit tu still normal price ...
hahah..for that cashier thank you very2 much and lepas tu aku balik dengan rasa penuh ketidaksabaran...
aku mandi guna Guardian SPA Bath Scrub
and the result - ok la jugakkannn... berbaloi...


ni jenis yang aku beli.. best....

Monday, 24 October 2011

::BUAL2 KOSONG::

Hey semua.. agak lama juga kan aku tak hap-date blog nie... nak kata bz tu tak la sangat cuma malas sikit..keh keh keh.. so apa entry kali ni? aku pun tak tahu nak tulis pasal aper... emmmm... pikir pikir pikir...

Owh sambil dok pikir2 tu baik aku citer sikit2 story life aku kan..
tak banyak beza la cuma lately aku rasa aku jauh sangat dengan kawan2 aku... maybe diaorang semua tu bz kot.. aku just hang around dengan bff macam biasa la..best ever designer Freda Santos... Multi talented Wedding coordinator/Planner..Dicky D Fabulous, my best ever fren Honey.. and not to forget my die heart wonderfull housemate Andy salim and Epul cass @ Daddy (katenyerrr)...and sometimes with safry, aida and nad (geng mandi kolam)... hahaha yang lain jgn jeles tau sebab anda2 kurang melepak but u guys are rock jugakkk... tanpa korang saper la aku kan... aku hargai sangat persahabatan kita semua... takmo gadoh gadoh k..( walaupu  lately a couple of  fren aku ada yang wat hal.. tapi tu lantak la.. biasa la kan namanyer idup.. buang yang keroh amik yang jernih) ...
so bebalik kepada life aku...emm... senang ajer simple sangat sekarang nie.. weekdays aku bgn pagi siap g kerja..balik kerja lepak kejap then tgu kawan2 kalau ada yang call nk ajak makan atau lepak.. tu ajer.. dah tu tido... boring kan? so korang2 yang ada life yang aktif tu harusla rasa bangga sebab banyak aktiviti korang buat... tak macam aku.. ( btw aku lebih suka dok umah lepak) lgpun aku ni dah tua.. dah tak aktif macam zaman muda2 dulu... hehehe..
Aku sekarang lebih kepada sifat or perangai yang suka memerhati dan pastu aku fikir kenapa... tgk perangai manusia....perangai kawan2... usaha2 kawan2... macam2 lagi lah ..leh katakan aku menggunakan anugerah kurniaan Allah swt ni sebaik mungkin..otak untuk berfikir...mata untuk melihat dan mulut untuk berkata2... dan tak lupa hati dan perasaaan..ooppss! terleby sudah... hehehe..
Yang penting sekarang aku rasa macam nak menjadikan diri aku terbaik mungkin dan sebaik mungkin (walaupun aku tahu tak mampu untuk sehebat itu... tapi aku usaha ok!!)

Aku sebenarnya ada banyak nak tulis cuma tak terkeluar demi menjaga privacy individu dan menjaga hati mereka2 yang terlibat..ikutkan aku nak jer aku luahkan kaw2 kat sini..tapi apa guna Otak yang Allah swt kurniakan ini kalau tak berfikir sebelum bertindak... tak gitu u ols?? haha... ok lah aku chow dulu... take care guys!!! muah!!

Monday, 3 October 2011

::TaNggUng KeRja::

Hye Kawan2..
Just nk update yang arini aku dah dapat surat tanggung kerja bos aku
yer la dia bersalin.. so kat surat tu tulis tanggung kerja dari 5 Sept hingga 5 Disember..
and tak leh cuti sakit lebih daripada 5 hari..

LEBIH KURANG MACAM NI LA SURAT DIA...


hahahaha..
yang bestnya this is my 1st time
aku tak tahu plak yang tanggung2 kerja nie semua akan dibayar elaun iaitu suku daripada gaji org yang kita tanggung kerja tu...
Alhamdulillah..dapat gak la aku buat belanja lebih sikit..

so .. ok lah nak sambung wat kerja... this week mmg bz giler..
next week kena g kursus/bengkel lak seminggu..



Saya Yang Menurut Perintah..

::Cerita Seram Di Bukit Putus::

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis petang jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana keesokkannya dia bekerja.
Sampai di Bukit Putus, jalan yang bengkang-bengkok tu, dia pun ternampak seorang perempuan berbaju putih sedang menahan keretanya. Hatinya tergerak pula ingin menolong. Lantas dia pun berhentikan keretanya dan bertanya “Apa halnya cik adik malam-malam buta kat sini?”,”Abang.. tolong lah saya. Kereta saya rosak ni… Puas dah saya tahan kereta lain. Tapi semuanya tak nak berhenti. Boleh tak tumpangkan saya sampai ke Seremban aje. Saya boleh bayar berapa abang nak??”. Entah macam mana dia pun tergerak hati nak menolong perempuan berbaju putih yang cantik tu…
” Oklah. Saya pun nak ke seremban jugak”, terkeluar dari mulutnya… Tapi hatinya masih lagi was-was… Diapun membuka pintu dan mempelawa perempuan itu masuk. Perempuan tu bukannya nak duduk kat belakang, terus aje duduk di depan sebelahnya. Nak juga ditegur tapi terlalu pantas perempuan tu tutup pintu dan terus lock pintu. Berdegup juga hati lelaki tu. Dia cuba tenangkan dirinya… seolah-olah takde apa yang berlaku. Dia masih lagi membisu kerana menyesal kenapalah dia dengan mudah aje membenarkan seorang perempuan menumpang keretanya di tengah malam buta ni… seorang diri pulak tu…
Tapi yang peliknya, hatinya macam ditarik-tarik supaya menolong perempuan tu… Padahal, dia tu memanglah penakut dengan perempuan! Masing-masing hanya diam membisu beberapa ketika… Tiba-tiba… dia mula merasa seram & meremang bulu roma bila perempuan tu berbau wangi. Dia pun mulalah membaca ayat-ayat suci yang terlintas di kepalanya. Peluh mula membasahi dahinya. Dia makin tak senang duduk .Perempuan tu kelihatan agak bersinar bila kenderaan yang bertembung menyuluh kearah keretanya. Dia pun memberanikan diri dengan menjeling ke arah perempuan tu bila sampai ke selekoh yang tajam. Perempuan tu juga memandang kat dia sambil tersenyum. Menampakkan giginya yang putih… ditambah lagi dengan baju yang dipakainya…
Dia pun beranikan diri dan bertanya…
”kenapa cik adik ni pakai baju putih malam-malam ni??
”ni memang pakaian rasmi saya setiap malam jumaat… ”
” Saya ada kelas yasin… ” jawab perempuan tu
”Tapi.. putihnya lain macam aje… tak pernah pulak saya tengoknya ”
tanya lelaki tu lagi.
”Apa yang lain nya… sama aje. Eh, betul ke tak pernah tengok??”
” Eyea… lain macam aje. seram pulak saya dibuatnya… ”
” Ehh takkan sampai seram… ”
“Pakai aje le Breeze colour baru!!!”
Lelaki tu bengang dan terus aje memecut keretanya. Sekianlah aje… ..
Wassalam…

::Wasiat Nenek Ani::

Ada sorang tua, nama dia Nenek Ani. Dia terlantar di hospital kerana sakit jantung, …..
Keadaannya semakin hari semakin teruk. Ani dah tak tau apa nak buat lagi. So suatu hari tu dia panggil Pak Din untuk bacakan doa untuk Nenek Ani. Tapi semakin dibaca, semakin teruk sakit orang tua tu. Sampai terketar-ketar dan termengah-mengah kerana terlalu sakit.
Nenek Ani dalam keadaan tak berdaya tu memberikan isyarat meminta pen dan kertas. Ani memberikan pen dan kertas kepada neneknya. Dengan sisa-sisa tenaga yang ada, Nenek Ani menulis dan memberikan kertas itu kepada Pak Din.

Pak Din menganggap tak baik membaca wasiat di hadapan Nenek Ani sebelum Nenek Ani meninggal. Jadi dia pun masukkan kertas tu ke dalam poketnya. Tak lama kemudian Nenek Ani pun meninggal dunia. Selepas seminggu kematian Nenek Ani, Pak Din pun datang ke rumah Ani, dengan memanggil semua sanak saudara Nenek Ani, tujuannya tak lain dan tak bukan untuk menbaca wasiat dari nenek tersebut
Pak Din pun berucap, menyatakan kesedihannya atas kematian Nenek Ani, dan di akhir ucapan itu Pak Din mengajak Ani dan saudara mara membaca wasiat itu bersama-sama, yang antara lain isi itu ialah…..
“Din, … . kau janganlah berdiri di atas saluran oksigen aku tu”

Wednesday, 14 September 2011

::TUA MAKIN TUA::

 
This year..
For my bday..
Aku dapat... banyak wish bday dari kawan2 aku...
Aku dapat...jumpa kawan lama aku yang dulu dok serumah ngn aku..
Aku dibelanja makan oleh kawan aku..sedapnyerr...
And most important..
Aku dapat hadiah yang paling bermakna dalam idup aku..
Dari someone..dia kata dia tak tahu nak bagi aper..
Di mampu bagi **** yang kecik ni jer kat aku..
Aku rasa macam terawang-awang bila benda yang aku tgu2 selama nie dari dia, dia dah bagi..
nak tahu kena la PM aku,tu pun kalau aku nk bagitau..hahaha

Note : skodeng ek??hahaha



Friday, 9 September 2011

:: KISAH DONGENG::


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




Tuesday, 6 September 2011

:: SURAT ::

Mungkin 3 bulan mungkin 5 bulan mungkin setahun...

Hmm.... cepat la...aku dah tak sabar nak dapat surat nie!!

Korang nak tahu tak surat aper?? hehehe mana leh bgtau lagi..

Yang dah dapat surat jgn nak kekwat ek
!! AWAS!!

Thursday, 18 August 2011

:: Lu Dah Bikin Wa Panas la Bro!!::

Ko ni mmg sial kan!
sial pun tak sesial ko..

Aku rasa aku tak pernah plak kaco idup ko or nenek moyang ko..
yang ko still nak ggu hidup aku ni naper??
sarang tebuan jangan di jolok>> Awas!!
tapi aku nak tya, ko ni napa?? dah tebiat sangat ker?? bawak-bawak la taubat..
belajar tinggi2 sampai dah pergi Mekah..ramai orang respect dan hormat ngn ko..(Walaupunnnn) tapi rupanya perangai mengalahkan SETAN!! bukan nya nak berubah kepada yang lebih baik..
aku ni tak la sempurna macam ko tapi at least aku x hipokrit macam ko.. (mmg sial lah!!)
ko jgn ingat aku tak kenal ko..tak tahu ko saper.. semua aku tahu .. so better ko - Awas!!
emm..betul tak "akak senduk"??? hahahahhaa

pergi mampos la dengan konyer life ker aper ker ader aku nak kesah!! boleh jalan laaaa...
aku maki hamun panjang lebar pun buang masa ajer..
bukan aku melatah tapi rasa aku tak der wat salah pun ngan ko..tak der nak usik ko pun.. tak der plak aku nak menyibuk pasal ko..  kalau aku ada wat salah kat ko aku mintak maaf awal-awal lah.. aku bukan aper aku takot gak ngan ko ni kan..yerlah..dengar cerita ko ni  mak hayam besar kat tempat lahir tumpah darah daging ko tu.. siap ada gelaran kak p*h lagi... curlass ko maria!!! hahahaha... nnt aku wat reunion ngn geng2 aku dari kg and bandar tempat ko tu..nanti aku tya2 dia org kenal tak mak hayam besar tu..hahaha..lawak la ko nie!! masuk bakul angkat sendiri-tupun kalau ko larat nak angkat~~ hahaha
ko kadang2 tu sangat2 menguji tahap kesabaran aku..angin takder ribut tak der tetiba ko bikin isu..
 jgn sampai aku TER-buat sesuatu tindakan yang TER-bodoh nanti ko gak yang TER-susah.. so walaupun ko dijadikan daripada api wahai SETAN.. ko ingat aku heran ker ngan ko!! pergi jahanam la sama ko...

::Teman Tat Kala Sepi::

Hai u ols...
lama aku tak update kan??
hahaha..gelak plak aku nie..
apa pun aku just nak share ngan korang yang aku tetiba jumpa blog baru (blog tu dah lama wujud..aku jer bru tau)

gelak pecah perut gak bila baca..meriah!! leh la buat teman tat kala sepi ker,boring ker aper2 jer lah..
 so nanti korang kenal la saper "akak senduk" and  tahanks to my housemate yang bleh tetiba introduce aku kat blog nie..

For u akak senduk..WELLDONE and KEEP IT UP!!

Tuesday, 2 August 2011

::SELAMAT MENGERJAKAN IBADAH PUASA 2011 M / 1432 H ::

"ustat, apakah batal puasa saya jika saya terjumpa serpihan cili di celah gigi saya semasa saya pergi ke tandas tadi"? kata brader B semasa usrah jabatan sempena bulan ramadhan....

lalu ustat menjawab " tidak batal.. buang saja siasa tersebut... kerana ianya sisa dari makanan semasa makan sahur' "errr tapi cili tu dari mee yang saya makan masa ke tandas tadi????" kata brader B sambil mengaru kepalanya yang tidak gatal...

p/s: rasanya blm terlewat lagi aku nak ucapkan selamat berpuasa kat korang semua.. time2 puasa nie lah ngidam macam2 kan..hehehe.. hope korang enjoy Ramadhan ni and enjoy masa raye nanti insyaallah... :)


::Terima Kasih::

Terima kasih..
Terima kasih sebab jadi sebahagian daripada hidup saya..

Terima kasih..
Terima kasih sebab ada bila mana saya memerlukan...

Terima kasih..
Terima kasih kerana sentiasa memahami dan terus cuba untuk memahami diri ini...

Terima kasih..

Mood : lidah lagi tajam dari sebilah pedang.luka dek hirisan pedang boleh
sembuh.tapi luka dek kata-kata atau tulisan dari lidah dan akal lebih parah
dan lagi dalam.

Wednesday, 13 July 2011

:: Tepuk Tangan..Tepuk Dua Tangan ::

Tepuk tangan sebelah takkan berbunyi...
So tepuk dua belah tangan baru la bunyi..
Mulut cakap "tak"..Tapi hati cakap "Yer"...

Kita tgk la nanti...
Apa akan jadi...
Sampainya hati...
Jatuh bangun aku sendiri...
biar jer la apa nak jadi...
Ada otak leh pikir sendiri...

Mood: Merahnya mata...

Monday, 11 July 2011

::Semua Org nak Happy::

Hmmm.. banyak plak entri2 aku lately ni aku letak bahan2 yang leh wat aku sendiri ketawa... org cakap ketawa tu penawar duka... tak gitu?? well bukan nya aku tak nak update apa yang terbuku kat hati aku ni cuma aku rasakan ianya tak perlu sebab lagi dilayan makin menjadi nanti... baik aku diam ajer and wat2 macam nothing happend kan... lagi best..
Pada yang tak suka kat aku tu ..ko boleh la teruskan tak suka kat aku sampai bebila pun sebab nya aku bukan kaco ko pun kan...berhutang ngan ko apa tah lagi...kan kan kannnnn!! oppsss!!! terkasar bahasa plak..Aku nk mintak maaf bagi pihak diri aku sendiri..(hahaha..macam pernah nampak la ayat macam nie.."maaf bagi pihak.."- macam diri tu bagus sangat..) aku heppy dengan life aku sekarang walaupun kadang2 ada gak aku rasa sendu.. ala biasa la tu..adat la tu kan .. namapun kita ni manusia..
Owh btw...aku nk tya la korang..salah ker kalau kita blok someone dari kitanyer sosial network (mcm fb) page? pergi lantak mampos la aku nak blok ker nak delete ker hapa kan...page aku...betul takk??
hehehe...
Life must go on...
---Yang buruk tu semuanya dari aku...yang terbaik hanya dari Allah swt...semoga aku bahagia..murah rezeki dan sentiasa dicucuri rahmat dariNya..bersama-sama keluarga, bersama yang Tersayang dan juga sahabat2 disekeliling aku...Semoga Allah swt melindungi kami semua.. Amin..---

::MUNTAH_MUNTAH::

Suatu hari di negara eropah diadakan satu
pertandingan iaitu menahan bau di dalam sbuah bilik
kecil yg didalamnya dimasukkan 10 ekor kambing
Peserta pertama dari Amerika....
Baru 3 minit dia sudah keluar sambil muntah2.
Peserta kedua dari Japan...
Baru 10 minit dia sudah pengsan.
Peserta ketiga dari Afrika,
Baru 30 minit dia terus keluar sambil dan muntah-muntah,
Terakhir peserta dari Bangladesh...
Baru 10 minit... 10 kambing itu keluar dan
muntah-muntah....
hahahaahahha....

:: ROMPAKAN BERSENJATA::

Pada satu hari yang dingin, burung-burung berkicauan, suasana aman dan tenteram sekali. Tersebut la akan alkisah 2 orang mamat yang merancang ingin merompak bas ekspress dan penumpang-penumpang bas tersebut. Maka pada suatu ari, seawal pagi tatkala semut pun baru start nak bersenam, mereka telah menunggu dalam sebuah kereta di tepi jalan untuk menahan mana-mana bas ekspres yang lalu di jalan tersebut. Setelah beberapa lama menunggu, tiba-tiba datangla sebuah bas bewarna biru. Terlihat saja bas tersebut, tanpa memikirkan masa depan, 2 orang mamat ni pun memblokkan kereta mereka sehingga bas tersebut terpaksa membrek secara kecemasannya. Berhenti saja bas tersebut, 2 orang pemuda itu mengacukan pistol ke arah drebar bas dan memaksa drebar bas membuka pintu bas tu. Drebar bas pun buka la pintu bas dan secara sepantas kilatnya 2 orang mamat ni terus naik ke dalam bas dan berkata kepada penumpang2 dalam bas tersebut :-
Mamat 1 : Jangan sape2 pun bangun dan buat bising. Ni satu rompakan. Keluarkan semua barang berharga.
Minah 1 (Penumpang bas) : Nak keluarkan apa bang, kami mana ada bawak emas ke berlian ke, kami ni nak pegi kerja je ni ha, dah lewat ni. Bekal nasik ada la..
Terdengar saja cakap dari salah sorang minah tu, 2 orang mamat ni pun turun dari bas dan melihat bas tu dari luar. Baru la mamat2 ni tahu yang bas mereka blok tu rupa-rupanya bas kilang. Patut la warna biru dn patutla semua pakai baju biru...Bas Kilang upernyer. Oleh itu, dengan selambanya mamat2 tu naik semula dalam bas.
Mamat 2 : Kalau barang kemas takde, takpe.. Tapi kami akan rogol kamu semua.
Minah 1 : Eh..eh.. awak biar betul. Takan nak rogol plak.. Abis tu nenek duk kat seat belakang tu takkan nak rogol jugak..
Nenek duk seat belakang : Oooiii minah.....ko dengar tak mamat tu cakap tadi..dia kata semua kan..so SEMUA laa...

:: Cinta Lombok ::

Joko seorang warga dari Lombok sedang menggoda awek Melayu bernama Tipah.

Joko : Tipah, marilah ikut abang balik ke Lombok, abang membutuhkan mu di sana...

Tipah : Kepala butuh pak hang!!! (Lalu melempang Joko)

:: Tips Reject Awek.. ::

Nak reject pompuan susah, takut nanti dia frust dan bunuh diri, jadi guna dialog ni

1) Semalam I check dengan doktor, dia kata I HIV positif...
2) Kat telinga I ni ada suara suruh I bunuh diri..
3) U nampak tak mamat tu... (padahal takda orang pun kat situ)
4) Adik beradik I ada 10 orang, semua belajar lagi, I kena sara diorang sebab parents I dah meninggal...
5) I dah keje kat 20 company, tapi paling lama tahan pun 2 bulan je...
6) Hari-hari along cari I, hutang dengan diorang dah mencecah 100 ribu...
7) Tiap2 hari I melancap, sehari sampai 10 kali....
8) Errr, sori, terpegang pulak....
9) Lupa nak bagi tau u, I ni duda anak 10
10) Ish, kalau nak kawin dengan U, I kena ceraikan bini I yang ke 4 tu, sian dia....

Sunday, 10 July 2011

::Alahai ..naper tak bagitahu..::

Alkisah seorang  perempuan yang bernama milah ni,dia bawak boyfriend dia pegi  jumpa ngan nenek dia.Sesampainya si Milah dan boyfriendnya  disana,Milah pun  mengenalkan boyfrindnya kepada neneknya.
Milah:Nek nilah Tun yang milah selalu ceritakan kat nenek tu.
Nenek:Oh ni ke orangnya?(Nenek Milah bertanya sambil merenung si Tun)
Milah:Nenek borak2 lah dulu ngan si Tun ni.Milah gi watkan air.
Tun dengan selambanya menghabiskan kacang yang ada di atas meja.

Tun:Nek sorylah kacang nenek dah abis.
Nenek:Tak ape.Lagipun Milah sesalu belikan nenek coklat yang ada kacang.so,kacang dia nenek kulam kulam je tak makan pun.
Tun(dalam hati):Alahai,apasal tak bagitau..

Thursday, 30 June 2011

:: PeRnAh X KorAnG raSa?? ::

§  Pernah x korang rasa hidup ni SEPI ajer...korang sebenarnya mcm tak tahu aper yang korang nak..pernah tak ???.
§  Pernah x korang rasa BAHAGIA yang optimum bila korang degan teman istimewa korang..(tanpa ada perasaan CEMBURU)?.
§  Pernah x korang rasa macam nak sangat jadi orang KAYA?? “No Money No Talk DUDe!!” hahahaha.
§  Pernah x korang rasa macam nak sepak terajang or tumbuk someone yang korang rasa GERAMMMMM sangat??.
§  Pernah x korang rasa macam DI SISIHKAN??.
§  Pernah x korang rasa diri korang ni macam TAK BERGUNA??.
§  Pernah x korang rasa “JIWA KOSONG”??.
§  Pernah x korang rasa macam korang ni sebenarnya TAK DA PERASAAN??.
§  Pernah x korang rasa yang korang ni TAK ADIL langsung??.
§  Pernah x korang rasa yang korang ni KEJAM??.
§  Pernah x korang rasa macam NAK LARI ajer dari kehidupan sekarang dan mula dengan kehidupan yang baru??.
§  Pernah x korang rasa bf/gf korang sebenarnya TAK SAYANG AND TAK CARE pun kat korang sebenarnya???.
§  Pernah x korang rasa bila korang sms gf/bf korang lambat jer reply or tak reply langsung tapi bila korang dengan gf/bf korang..diaorang SIBUK pulak MENG-REPLY SMS tak tahu kat saper...pernah??
§  Pernah tak korang DI FITNAH atas sebab katanya korang dah “mak esah-kan” bf/gf korang??? Walhal korang tak tahu apa2 pun...?? ( rasanya pemfitnah tu jelous kottt..WALAUPUNNNNN dia sebenarnya tak tahu cerita sebenar...cian sungguh org desperate macam tu..).
§  Pernah tak korang rasa macam korang ni jadi MANGSA??.
§  Pernah x korang cuba untuk TAK FIKIR semua persoalan2 kat atas tuh??.
:: Apa pun persoalan kat atas tu (walaupun sebenarnya banyak lagi persoalannya..)..aku rasa sebaiknya kita jadilah diri kita yang sebenar.. tak perlu kita bermuka-muka..atau ber apa2 saja.. kita belajar untuk menerima diri kita dan sesiapa saja disekeliling kita.. kita terima dan perlu redha atas apa yang terjadi.. Sesungguhnya tiada insan sempurna di dunia ni.. seperfect manapun seseorang itu.. tetap ada cacatnya...kita berusaha dan sedayanya buat yang terbaik untuk diri kita sendiri dan mereka2 yang kita sanjung dan sayang.. ni semua sekadar renungan dan teguran untuk diri aku sendiri juga... :)::

Tuesday, 28 June 2011

::TATACARA JAWAB TELEFON::

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo... ...
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

::HUSBAND STORE::

A brand new store has just opened in
New York City that sells Husbands.

When women go to choose a husband,
they have to follow the instructions
at the entrance:

"You may visit this store ONLY ONCE!"
There are 6 floors and the value of
the products increase as you ascend
the flights. You may choose any item
from a particular floor, or may choose
to go up to the next floor, but you
CANNOT go back down except to exit the
building! So, a woman goes to the
Husband Store to find a husband.

On the 1st floor the sign on the door
reads:
Floor 1 - These men have jobs. The 2nd
floor sign reads:
Floor 2 - These men Have Jobs and Love
Kids.
The 3rd floor sign reads:
Floor 3 - These men Have Jobs, Love
Kids and are extremely good looking.
"Wow," she thinks, but feels compelled
to keep going.

She goes to the 4th floor and the
sign reads:
Floor 4 - These men Have Jobs, Love
Kids, are Drop-dead Good Looking and
Help with Housework.
"Oh, mercy me!" she exclaims, "I can
hardly stand it!"

Still, she goes to the 5th floor and
sign reads:
Floor 5 - These men Have Jobs, Love
Kids, are Drop-dead Gorgeous, help
with Housework and Have A Strong
Romantic Streak.
She is so tempted to stay, but she
goes to the 6th floor and the sign
reads:

Floor 6 - You are visitor 31,456,012
to this floor. There are no men on
this floor. This floor exists solely
as proof that women are impossible to
please. Thank you for shopping at the
Husband Store.

To avoid gender bias charges, the
store's owner opens a New Wives store
just across the street.

The 1st floor has wives that love sex.
The 2nd floor has wives that love sex
and have money.
The 3rd through 6th floors have never
been visited.

Monday, 27 June 2011

::HAHAHAHAHAHA::

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba. Sebelah aku pulak orang Bangladesh. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar.

Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si
orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu
menjawab "Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang..si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata american tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah...

"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"

Sunday, 26 June 2011

::JET LI AND STEVEN SPIELBERG JOKES::

Jet Li walked into a pub in New York with his pal. He says to his pal: “Hey! That’s Steven Spielberg over there! God, I wish he’ll come over to say “hi”.

Spielberg suddenly walked over and gave the man a punch on the nose.

Li : “Hey!! What that’s for?!”

Spielberg : “You bloody Japanese killed my granddad when you
bombed Pearl Harbour!”

Li : “I’m not Japanese! I’m Chinese!”
Spielberg : “Chinese, Vietnamese, Japanese, you’re all the same!”

Spielberg walks back to the other side. Then Jet Li calmly walks over to Spielberg and gives him a really heavy punch on the face.

Spielberg : “Hey! What that’s for….. !?!”

Li : “YOU BLOODY ASSHOLE! YOU SANK THE TITANIC!”

Spielberg : “No, I didn’t, an iceberg sank the Titanic!”

Li : “Iceberg, Carlsberg, Spielberg, you’re all the same!”

::ROBOT KESAN BOHONG::

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan...".
"Cerita apa?
"Cerita Papadom ayah".
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG*
Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya...dan semua terdiam...

Saturday, 18 June 2011

:: TDM ::Sekadar renungan bersama...

Dalam dunia sekarang ini bermacam-macam ragam manusia.. Ada yang boleh dipercayai dan ada yang tidak boleh dipercayai. Ada yang hitam ada yang putih. Ada yang wangi dan ada yang busuk. Ada yang boleh diharap dan ada yang tidak boleh diharap. Ada yang tidak suka tikam belakang, ada yang suka tikam belakang. Ada yang boleh dipercayai dan ada yang tidak boleh dipercayai. 

korang pernah tak dengar tentang manusia yang talam dua muka (TDM)??? Manusia talam dua muka ni memang manusia yang bahaya giler la bagi aku.. kenapa bahaya?? Satu yang paling ketara tentang talam dua muka ini ialah,mereka pandai bermuka-muka. Manusia yang mempunyai banyak muka. Bukan satu bukan dua malah beribu. Di depan kita dia baik, tetapi dalam masa yang sama di depan kita juga, dia boleh bertukar menjadi seperti manusia yang tidak pernah kita kenali. 

Ada juga yang apabila di depan kita dia baik tetapi di belakang kita, dia bukan main baik lagi memfitnah kita seburuk mungkin. Jenis yang bermuka-muka dan tidak ikhlas apabila berkawan. tau tak apa tu ikhlas?? ikhlas nie..kita tlg ker aper ker benda yang kita buat tanpa kita mengharapkan balasan... TDM nie..bila di depan kita mereka menceritakan keburukan orang lain, sudah pastinya apabila bersama orang lain mereka akan menceritakan keburukan kita. Pernah x jumpa dengan manusia macam nieh? Atau adakah kita sendiri berperangai sebegini tanpa kita sedari?? 

Manusia TDM ini sebenarnya bukan boleh dipercayai kerana di depan kita bukan main baik lagi tetapi di belakang kitapaham2 sendiri lahhhh. TDM ni seperti juga manusia hipokrit, suka berbohong untuk menutup pekung di dada. Pandai membuat janji tetapi tidak pandai menetapi janji. 

Talam dua muka pula amat pandai memberi pujian tetapi pada masa yang sama boleh bertukar menjadi seperti musuh apabila duduk bersama orang yang lebih tinggi darinya. Niatnya hanyalah satu, untuk membeli jiwa orang diatasnya supaya menjadi sahabat barunya. Sahabat lama, dilupai dan dijatuhkan tanpa perasaan. Berhati-hatilah mungkin tanpa sedar kita atau kawan kita adalah mereka…. 

Tetapi harus ingat, kita juga perlu bersangka baik dengan sesama manusia, rakan atau keluarga, kerana sekiranya kita berbuat baik sesame insan InsyaAllah ada ganjarannya dan mudah-mudahan Allah lindungi kita dari mereka yang bertalam dua muka atau beribu-ribu muka… 
APA PUN AKU TAK KISAH SEMUA NIE... AKU TETAP AKU... ORG TU NAK JADI TALAM KER PINGGAN KER PIRING KER ATAU KAWAH SEKALI PUN TU HAK MASING2...SEBAGAI MANUSIA YANG PUNYA AKAL KITA SENDIRI BOLEH PIKIR ORG TU MACAM MANA PERANGAI DIA KAN.. BAGI AKU AKU KAWAN NGN SEMUA ORG DAN SEKALI AKU KAWAN AKU AKAN KAWAN SAMPAI BEBILA PUN.. "PEACE NO WAR"

Wednesday, 1 June 2011

Aku = Kosong

eeemmm..lama gak aku tak update entry kat blog aku..yer la aku kena g kursus 2 minggu.. mmg tak leh nk online langsung..bukan sbb x dibenarkan tapi line terus kat sana...lagipun aku tak da broadband...
aper aku nk share ek kali nie..entah aku pun tak tahu nak share aper..sebab aku sekarang mmg kosong..otak aku kosong..leh nak katakan hidup aku mmg macam dah tak da makna..tgk ajer aku senyum tak ajer aku wat lawak tapi semuanya mungkin sebab aku cuba untuk kembalikan mood aku..tapi tak boleh la...aku jenis yang tak reti nak bermuka-muka... mungkin ada antara kawan2 aku yang tahu napa aku down sangat2...apa pun thanks kawan sebab korang sentiasa ada disisi aku time2 aku sendu..really appreciate it..

Owh ya aku nak bagitau korang aku dah tgk cite kungfu panda 2... kelakar la citer tu.. tak kering gusi aku dibuatnya walaupun versi yang aku tgk tu versi mandarin...tapi kena ajer ngan citer tu...hahaha.. tapi part yang paling best adalah time aku nk g beli tiket ni...
aku g beli tiket kat MBO .. kat situ selalunya mmg senang nak dapat tiket sebab tak ramai org sangat area tu..aku g dengan someone ni... bila sampai aku ngn dia decide nak tgk citer antu siam jer sebab mungkin kungfu panda tu penuh.. so bila sampai kaunter aku cakap la nak tgk kungfu panda dulu... pekerja kaunter tu cakap arini time aku nk tgk tu versi mandarin tapi ada la sub title bi and malay... so macam tak jadi... aku ngn dia decide nak tgk citer antu siam..tajuk dia aku lupa... dengan penuh confident pompuan kaunter tu sebut " seat ijau semua leh duduk lagi yer..." sekali aku tgk kat screen tu..mak aiiii... sorang pun tak da..aper ke giler nak tgk citer antu dengan screen maha besar tu...owh no!!! kang aku kuar jadi antu siam plak..hahah..thats y aku ngan dia decide nak tgk gak kungfu panda 2..mandarin pun mandarin la... bila tgk mmg tak kecewa la..mmg best!!

so next movie would be X-men and Transformers... tu pun kalau aku dapat tgk la sebab aku ni bukan kaki nak tgk wayang sangat tapi kalau ada geng aku layan ajer...